Постна зеленчукова супа на пара
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Броколите, морковът и грахът се слагат върху решетка за пара да се сварят за 20 мин. Маслото се сгорещява и в него се задушава лукът, докато омекне. Добавят се картофите и целината, разбъркват се 2-3 мин., заливат се с бульона и се варят, докато омекнат. Добавя се сметаната и се подправя със сол и пипер на вкус.
В сгорещеното олио или зехтин се запържват кубчетата хляб заедно с ригана. Щом се зачервят, се разбъркват с чесъна и се отстраняват от котлона. Супата се пасира и се сервира със зеленчуците на пара и чесновите крутони.
Още по темата
В сгорещената мазнина се задушават едновременно ситно нарязаните лук и лапад, доматеното пюре и брашното. След като се задушат, се прибавят 3-4 чаени чаши вода,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп