Пилешка крем супа
Апетитно предложение с различен и завладяващ вкус
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в маслото до златист цвят. Целината и картофите се почистват и се нарязват на кубчета.Прибавят се към лука и чесъна. Сместа се задушава за около 10 минути. След това се залива с горещ бульон. Щом супата заври, огънят се намалява и зеленчуците се варят около 25 минути. Десетина минути преди края се прибавя и свареното пилешко месо, нарязано на кубчета. Супата се прехвърля в блендер и се разбива на гладко пюре. Връща се обратно в тенджерата и се прибавя готварската сметана. Подправя се със сол и черен пипер.
Още по темата
Слагаме вода с малко олио да заври. После прибавяме нарязаните лук, морков, чесън и чушката. Прибавяме и зеленчуковия бульон. След като поомекнат зеленчуците, слагаме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп