Крем супа от нахут

Вкусно, апетитно и лесно предложение


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нахутът се накисва в студена вода за 12 часа. Измива се, налива се нова вода и се сварява . В загрятото олио се задушават едро нарязания праз, рендосания на едро ренде морков и целите скилидки чесън. За 20 – 30 секунди се запържват и подправките – къри, куркума, кимион, джинджифил, черен пипер. Добавя се сварения нахут, 2-3 чаши от течността и сол. Ври десетина минути, след което се пасира. Ако супата е гъста, може да се добави от нахутената вода. Ври още няколко минути. При поднасяне може да се поръси със ситно нарязан магданоз и с добавка на крутони или да се поръси с лют червен пипер и предварително препечено в сух тиган слънчогледово семе.
Още по темата

Морковите се измиват, почистват и срязват на две. Главата лук се бели, измива и срязва на четири. В тенджера се налива 500 мл вода. Добавят се подготвените зеленчуци....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп