Крем супа от зелен боб и картофи

Лесна за приготвяне супа с богат и мек вкус


Начин на приготвянe
Зеленчуците се почистват и измиват. Картофите и лукът се режат на четири. Шушулките зелен боб и кореноплодните се режат на две или три. В тенджера се слагат всички зеленчуци. Наливат се три чаени чаши вода. Съдът се похлупва. Супата се вари на кротък огън, 50 минути. Доматът се рендосва. Добавя се в супата заедно със сол, краве масло и сух копър. Супата продължава да ври още половин час. Пасира се да стане на крем. Оставя се да къкри на изключен котлон. Яйченият жълтък се разбива с киселото мляко. Супата се застройва, след като изстине. Консумира се с крутони.
Още по темата

Картофите, лукът, морковът, целината и лукът се почистват. Срязват се на две или три. Слагат се в тенджера. Наливат се 3- 4 ч.ч. вода. Добавя се грах и карфиол. Съдът...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп