Панирани пилешки гърди

Бързи и вкусни панирани пържоли за всеки вкус


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Разделете пилешките гърди през средата. След това с остър нож ги разрежете на две. Начукайте ги леко с дървен чук и отупайте с черен пипер на вкус. Пристъпете към подготвяне на панировката, като смесите галетата с нарязания на ситно магданоз, настъргания кашкавал и сусама. Оваляйте месото в царевичното брашно, после потопете в разбитото яйце, смесено с прясното мляко, а накрая ги отупайте и в пикантната панировка. Запържете ги в сгорещено олио от двете страни до златисто и сервирайте. За още по-завладяващ вкус поднесете с млечен или соев сос или със салата по желание.
Още по темата

В широка купа смесете зехтина и стрития чесън. В друга купа комбинирайте сухите съставки. Потопете пържолите най-напред в зехтина, а след това го оваляйте добре в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп