Панирани свински ребърца

Панирани свински ребърца Лакомник

По-апетитен вариант за свински ребърца

Панирани свински ребърца
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5-2 кг свински ребра

3 яйца

150 г кашкавал

100 г галета

1/4 ч.ч. олио

сол

Начин на приготвянe

Нарязваме свинските ребра и ги слагаме в тенджера с вода и сол на вкус. Държим на огън, докато месото се свари, след което го изваждаме и оставяме да се изцеди. Разбиваме яйцата с 2 с.л. вода. Потапяме ребрата първо в галетата, после в яйцата, предварително настъргания кашкавал и отново в галетата. Загряваме олиото на тих огън и пържим ребърцата до златисто. Сервираме готовите панирани ребра с гранитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Свински ребра с картофи и сини сливи
Свинските ребра се нарязват на порции и се слагат в тава с обелените и едро нарязани картофи и лук, доматеното пюре, солта, червения пипер, сините сливи, магданозът и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц