Панирани пържоли

Панирани пържоли Лакомник

Крехки панирани месца с хрупкава коричка

Панирани пържоли
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско филе или бут

сол на вкус

млян черен пипер

4 средно големи картофа

1 яйце

1/4 връзка копър

150 г заквасена сметана

150 г кашкавал

1 – 2 с.л. брашно

2 – 3 с.л. олио

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на порции като за пържоли и лекичко се начуква. Овкусява се със сол и черен пипер. Картофите се обелват и се настъргват на едро. Към тях се прибавя яйцето, нарязания на ситно копър, сметаната, брашното и накрая се овкусява със сол. Пържолите се овалват в приготвената смес и след това се пържат в силно загрята мазнина. Поднасят се топли, с поръсен отгоре настърган кашкавал. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Панирани пържоли на фурна
Пържолите се начукват добре, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Панировката се приготвя, като настърганият кашкавал се смесва с 2 с.л....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц