Пай с извара и стафиди

Невероятно изкушение за делник и празник


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци и белтъците се разбиват на пяна. Смесват се изварата, жълтъците и белтъците, захарта, ванилиите, кората от лимона и заквасената сметана. Разбъркват се добре до еднородна смес, добавят се стафидите и отново добре се обърква сместа. Оставя се за 10-15 минути да се разтвори захарта. В намазана с масло тава се разстила половината от бутер тестото. Изсипва се плънката и върху нея се нареждат останалите кори. След като се сложи горния лист се прищипват краищата на долната и горната кора, за да не изтича плънката. Изпича се в умерена фурна. Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Още по темата

Сипваме 150 г вода в тенджера и към нея добавяме 200 г захар и нишестето. Оставяме да престои 2 мин, докато нишестето набъбне. Прибавяме разбитите жълтъци, кората и 3...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп