Лимонов пай с крем ванилия

Изключително лесен, ароматен и лек десерт


Приготвяне
60 мин
Порции

8

Начин на приготвянe
Сваряваме млякото и махаме от огъня.Прибавяме разбитото нишесте заедно със захарта и изсипваме към млякото. Слагаме на огъня и бъркаме докато се сгъсти. Махаме от котлона, прибавяме гранд марие и с бъркане оставяме да изстине. Изсипваме върху блата и разнасяме навсякъде. Разбиваме белтъка хубаво и прибавяме захарта.Продължаваме да разбиваме докато стане твърда смест. С помоща на кухненска фуния правим ленти от горе върху крема. Печем в загрята фурна на 100 градуса, докато белтъчените ленти се запакат. Нарязваме и сервираме.
Още по темата

Добре е да сложите консервираното кокосово мляко още от предната вечер в хладилник. Сложете и една празна купа във фризера.Първо пристъпете към приготвянето на блата....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп