Невероятно изкушение за празнични поводи
Смесете заедно брашното,захарта и солта в голяма купа. Прибавете маслото и смесете с пръсти или блендер докато сместа стане на бучки колкото грахово зърно. Разбийте яйцата с 3 лъжици студена вода и изсипете в сместа с брашното. Стиснете малко от тестото в шепа,ако не се държи задно добавете още студена вода, по 1 супена лъжица и бъркайте. Съберете тестото заедно със сладкарска шпатула ако имате и натиснете. Увийте в найлоново пликче и оставете да престои поне 1 час. Разточете тестото между два листа прозрачно фолио. Сложете тестото във формата за тарта – пай, като притискате страните. Движете точилката над горния ръб за да премахнете излишното тесто,след това натиснете страните за да покрие добре формата. Оставете да стегне около 30 минути.
Разбиваме яйцата с миксер до получаване на пяна. Оставяме настрана. Разбиваме крема сиренето,захарта и ванилията до получаването на гъст пухкав крем. Смесваме с яйцата,като отново разбиваме с миксер до пълното им размесване. Тази смес изсипваме върху блата и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като сладкишът се изпече,оставяме да изстине.
Запечете орехите. Нагрейте сметаната в малка тенджера на средна температура. Захарта и водата загрейте и бъркайте докато захарта се разтвори. Махнете от котлона и незабавно но бавно прибавете горещата сметана. Разбъркайте като прибавите орехите и маслото и гответе на средна температура,бъркайки 2 минути. Изсипете сместа върху крема и поръсете с останалите 2 с. лъжици захар отгоре.