Лимонов пай
Разкошен десерт само за 45 минути
Приготвяне
45 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сипваме 150 г вода в тенджера и към нея добавяме 200 г захар и нишестето. Оставяме да престои 2 мин, докато нишестето набъбне. Прибавяме разбитите жълтъци, кората и 3 с.л. сок от лимон. Оставяме тенджерата на среден огън на водна баня и разбъркваме с тел, докато сместа се сгъсти. Сваляме от котлона и щом изстине леко, прибавяме маслото. Изсипваме крема върху блата и слагаме ломоновия пай в плитка тава, за да можем да го извадим по-лесно, след като белтъците се запекат. Разбъркваме белтъците на твърд сняг и прибавяме към тях останалите захар и сок от лимон. Получената смес изсипваме върху крема. Печем 10 мин във фурна, загрята на 170º или докато белтъците получат лек загар.
Още по темата
Разбиват се с миксер маслото/маргарина със захарта, докато се получи крем. Отделят се белтъците от жълтъците и жълтъците се прибавят към маслената смес, заедно с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп