Домашен пай с мармалад и орехови ядки

Домашен пай с мармалад и орехови ядки Лакомник

Сладко изкушение за празник и делник

Домашен пай с мармалад и орехови ядки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600- 700 г брашно

3 яйца

100 г стопена свинска мас

150 г кристална захар

250 г кисело мляко

10 г амонячна сода

кора на половин лимон

200 г мармалад

200 г смлени орехи

щипка сол

Начин на приготвянe

Брашното се пресява над хартия, постлана на кухненски плот. Мармаладът се обърква в купичка заедно със смлените орехи и настърганата кора на половин лимон. В купа се чукват яйцата. Към тях се добавя кристалната захар, 2 ванилии, 100 г стопена свинска мас и киселото мляко с угасената в него амонячна сода. Продуктите се разбъркват с дървена лъжица. Добавя се брашно лъжица по лъжица. Омесва се меко тесто. Две- трети от тестото се разточва на кора с дебелина 1 пръст . Слага се в тава за печене. Отгоре се маже с мармаладена смес. Осталата част от тестото се разточва на тънка кора. Реже се на ленти с ширина два пръста. Готовите ленти се подреждат на решетка върху мармалада и се поръсва със захар. Пече се на умерена фурна до порозовяване. Паят се поръсва още топъл пудра захар. Изстинал се реже на парчета.

Още по темата
Още по темата
Орехов пай
Смесете заедно брашното,захарта и солта в голяма купа. Прибавете маслото и смесете с пръсти или блендер докато сместа стане на бучки колкото грахово зърно. Разбийте...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц