Орехови кифлички
Вкусни и пухкави хапки за закуска и през целия ден
Приготвяне
2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Надробената мая се размива в хладкото мляко, прибавят се солта, яйцето и малко брашно и се оставя на топло да втаса. Към втасалата мая се прибавят мазнината и брашно и се замесва тесто. Разделя се на няколко топки, от които се разточват кори с диаметър около 20 см и с дебелина 5 мм. Всяка кора се разрязва на 6 триъгълника и в основата на всеки се слага от плънката.Завиват се кифлички, подреждат се в намаслена тава и се оставят да втасат. След това се намазват с разбито яйце и се пекат в умерена фурна.
Още по темата
Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се слага натрошената мая. Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се мазнината и хладкото мляко. Сместа се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп