Захарни кифлички

Вкусни и пухкави хапки за целия ден


Приготвяне
2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Маята се разбърква с малко захар, прясното мляко и се оставя да втаса. Брашното се пресява и се претрива с нарязаното масло на трохи. Прибавят се солта, захарта и ванилията, разбърква се и се прави кладенче, в което се слагат разбитите жълтъци, маята и се замесва гладко тесто. Разточва се кора, която се нарязва на квадрати. В един от ъглите на квадратите се слага от плънката и се завиват кифлички. Подреждат се в намаслена тава и се оставят да втасат. След това се намазват с разбитото яйце, поръсват се обилно със захар и се пекат в умерена фурна.
Още по темата

Млякото смесете със захарта и маята. Разбъркайте оставете настрана докато удвои обема си. За тестото в купа разбийте с миксер яйцата. Добавете олиото на части при...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп