Мамините кифлички



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
Затопля се прясното мляко, към него се добавят маята, 3-4 с. л. захар, 3-4 с. л- брашно. Сместа се оставя 10 мин да удвои обема си. Брашното, яйцата (без един жълтък), олиото, ванилията и останалата захар се смесват с вече надигналата се мая. Тестото се замесва и се оставя да втаса 30 мин. След това се премесва и се разделя на 4 топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се отпуснат. Разточват се, режат се на триъгълници и се намазват с мармалад. Завиват се като кифлички, мажат се с жълтъка, поръсват се със захар и се пекат. Добър апетит!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп