Кифлички с мармалад
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се слага натрошената мая. Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се мазнината и хладкото мляко. Сместа се разбърква добре и от нея се сипва по малко върху натрошената мая. Замесва се меко тесто, покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. От втасалото тесто се късат топки колкото юмрук, разточват се на кора с големина на чиния за торта и се разрязват на 4 триъгълника. В основата на триъгълника се слага от плънката и се завиват кифлички. Подреждат се в намаслена тава и се оставят да втасат. Намазват се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп