Нови идеи за гювеча за обяд

Нови идеи за гювеча за обяд Лакомник

Хапнете крехки апетитни мръвки със зеленчуци

Нови идеи за гювеча за обяд
Автор:Лакомник

Гювечът е цял раздел в българската кулинария и многообразието му едва ли може да се обобщи само с няколко думи и рецепти. Това е общото название на куп традиционни ястия от нашата кухня, които най-общо казано представляват яхния от месо и зеленчуци, запечена на фурна. Може обаче и да са вегетарианско ястие или да съдържат ориз.

В подобен вариант, такова ястие присъства в кухнята на други народи, като например унгарския гулаш.

Правилото за гювеча е зеленчуците да се нарязват нa едро, а чесънът се начуква. Когато се приготвя традиционно в гърне, всички продукти се нареждат в гърнето, залива се с бяло вино, вода или бульон и капака се запечатва с тесто.

Приготвянето на ястието отнема сравнително кратко време, но ако се остави на бавен огън става още по-вкусно.

Поради отличните си вкусови и питателни качества, гювечът е любимо основно ястие на почти всички българи и е широко застъпен в семейната кухня именно през зимата. За това днес ви предлагаме вкусни рецепти за гювеч и ви пожелаваме вкусен обяд с цялото семейство. 

Гювеч по сицилиански

Овчарски гювеч

Телешко в гювеч

Свинско в гювеч със сини сливи

Пилешки гювеч със зеленчуци

Гювеч със свинско и ориз

Телешки гювеч с гъби

 

Още по темата
Още по темата
Гювеч по турски
Сложете кубчета патладжан в гевгир, поръсете със сол и оставете за 2-3 часа, докато ес отцеди излишната течност. Изплакнете и да ги отцедете. Загрейте фурната до 190...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц