Мусака от чушки, сирене и яйца
Разнообразете менюто си с тази вкусна, лесна и бърза рецепта
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изпечаме чушките и ги нарязваме на парчета. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко, черният пипер и магданоза. В малка тавичка намазана с половината от олиото разстиламе половината от чушките, а над тях половината от сместа (сиренето с яйцата), след това повтаряме и нареждате отново чушките и се завършва със сместа от сиренето и яйца. Печем в предварително загрята на 200С фурна за около 15-20 минути. По желание може да се поръси с настърган кашкавал и да се запече повторно за 5 минути.
Още по темата
Почистеният, измит и ситно нарязан лук се задушава в олиото до омекване. Прибавят се дребно нарязаните домати и се задушават десетина минути. Прибавя се изчистеният и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп