Телешка мусака с патладжани

Телешка мусака с патладжани Лакомник

Вкусна и ароматна мусака за цялото семейство

Телешка мусака с патладжани
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г говеждо месо

100 г олио

2 глави лук

400 г патладжани

2 домата

100 г доматено пюре

100 г брашно

300 г кисело мляко

1 яйце

100 г кашкавал

магданоз

сол

червен пипер

черен пипер

Начин на приготвянe

Нарязаният на дребно лук се пържи, прибавя се смляното месо и се пържи отново. Слагат се сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз. Полученото се поставя в тава. Върху него се нареждат полуизпържени патладжани, върху които се слага втори ред от запръжката и върху нея пак патладжани. Така подредената мусака се залива с прецеден доматен сос и малко хладка вода. Отгоре се полива със заливката от яйцето, млякото и брашното и посипва с настърган кашкавал. Пече се само отгоре. 

Още по темата
Още по темата
Мусака с кайма, булгур и печени чушки
Изчистения булгур изсипваме в студена вода 30 минути преди да започнем да готвим. Почистваме кромида и морковите и ги нарязваме на ситно. Задушаваме ги в малко олио,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц