Мусака от грах

Апетитен вариант на любимата рецепта


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Почистеният, измит и ситно нарязан лук се задушава в олиото до омекване. Прибавят се дребно нарязаните домати и се задушават десетина минути. Прибавя се изчистеният и измит ориз, залива се с малко топла вода и се задушава до набъбване. От брашното, маслото, млякото и яйцата се приготвя бешамелов сос. Смесват се ориза и грахта, посоляват се и се разбъркват с 2/3 от бешамеловия сос. Сместа се изсипва в намазана с масло тава и се пече във фурна. Почти готова, мусаката се залива с останалата част от бешамеловия сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича за 5-10 минути. Поднася се с киселото мляко.
Още по темата

Картофите се обелват, измиват, нарязват, посоляват и изпържват. Фасулът се почиства, нарязва и задушава в олио и малко вода. След омекването му се отцежда. В намаслена...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп