Мусака със зелен фасул и картофи

Бързо и апетитно предложение за всеки ден


Начин на приготвянe
Картофите се обелват, измиват, нарязват, посоляват и изпържват. Фасулът се почиства, нарязва и задушава в олио и малко вода. След омекването му се отцежда. В намаслена тавичка се нареждат картофите, резенчета посолени домати, зелен фасул. Всеки пласт се поръсва леко с черен пипер. Ястието се залива с разбитите с кисело мляко яйца, поръсва се обилно със ситно нарязан магданоз и се пече на умерена фурна. Поднася се със счукан чесън.
Още по темата

На дъното на йенска тавичка с капак се нареждат шайбите лук, поръсва се със сол, черен пипер, чубрица. Отгоре се редят нарязаните пилешките дробчета, поръсват се с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп