Пасирана супа с моркови

Пасирана супа с моркови Лакомник

Интересна, бърза и вкусна рецепта за супа

Пасирана супа с моркови
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пресни моркови

1 глава червен лук

1 ч.л. сол

1 с.л. краве масло

100 мл доматен сок

няколко листа прясна целина

500 г хлебни крутони

Начин на приготвянe

Морковите се измиват, почистват и срязват на две. Главата лук се бели, измива и срязва на четири. В тенджера се налива 500 мл вода. Добавят се подготвените зеленчуци. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Когато заври водата, се отхлупва за да се сложи доматения сок, 1 ч.л. сол и 1 с.л. краве масло. Оставя се да ври на слаб огън. След 60 минути супата е готова. Пасира се и се оставя да се охлади. Поднася се в купички, гарнирана с 2- 3 листа прясна целина. В средата на масата се слага купа с хлебни крутони.

Още по темата
Още по темата
Пушена супа
В олиото се задушават лукът, гъбите, морковите и накъсаното на парчета месо. Прибавят се брашното, червеният пипер и сол на вкус. Залива се с 4 ч.ч. вода. Щом ястието...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц