Крем супа от карфиол и грах
Лесна, ароматна и много полезна супа
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите, лукът, морковът, целината и лукът се почистват. Срязват се на две или три. Слагат се в тенджера. Наливат се 3- 4 ч.ч. вода. Добавя се грах и карфиол. Съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата, се намаля степента на котлона. Съдът се похлупва. Продуктите се варят до омекване. След готовност се отхлупва, за да се добави 1 с.л. краве масло. Оставя се да къкри на изключен котлон. След като е готова супата се пасира. В купичка се разбива един жълтък с 1/2 ч.ч. прясно мляко. Добавя се сол. Застройката се налива при супата на тънка струйка. Бърка се непрекъснато, за да се получи еднородна смес. Поднася поръсена с копър.
Още по темата
Морковите се измиват, почистват и срязват на две. Главата лук се бели, измива и срязва на четири. В тенджера се налива 500 мл вода. Добавят се подготвените зеленчуци....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп