Супа с пилешки дробчета
Апетитна идея за приготвяне на супа
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Дробчетата се почистват, измиват и се сваряват в 1 1/2 л вода, за около 15 минути. Изваждат се. В бульона се слагат картофите, нарязани на кубчета. След около 10 минути се добавят измитият ориз. Варят се до готовност с бахара и дафиновия лист. През това време в тиган се запържват нарязаният лук и морковът, настърган на едро ренде. Сипват се в супата. Накрая се слагат нарязаните дробчета. Добавя се сол на вкус и черен пипер. При поднасяне се поръсва с магданоз.
Още по темата
В олиото се задушават лукът, гъбите, морковите и накъсаното на парчета месо. Прибавят се брашното, червеният пипер и сол на вкус. Залива се с 4 ч.ч. вода. Щом ястието...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп