




Млякото смесете със захарта и маята. Разбъркайте оставете настрана докато удвои обема си. За тестото в купа разбийте с миксер яйцата. Добавете олиото на части при непрекъснато бъркане. Смесете с маята и млякото и разбърквайте добре.
Разделете тази смес на две равни части. В едната добавете какаото, а в другата кокосовите стърготини. Във всяка от двете части добавете толкова брашно, че да се замеси средно меко тесто. Омесете добре двете теста по отделно. Сложете в покрити съдове и оставете на се отпусне тестото около 20 минути.
Всяко тесто разделете на 2 части, ще получите общо 4 еднакви топчета. Разточете какаовата кора с дебелина 3-4 мм. След това разточете кокосовата кора със същата дебелина и прехвърлете върху какаовата. Внимателно разточете двете кори заедно, за да се слепят леко. Разрежете на 15-16 части и навийте кифличките като започнете от широката към тясната част. По същия начин пригответе и другите две теста.
Поставете кифличките на разстояние една от друга в намаслена тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути.
По желание след изстиване на кифличките ги поръсете
с пудра захар. Може да добавите пълнеж по желание, например парченце шоколад
или чаена лъжичка сладко или мармалад, преди да навиете кифлите на руло.
