Винено пиле с босилек
Апетитно и засищащо ястие, което се приготвя лесно
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се нарязва на големи парчета и се запържва в нагорещения зехтин. Трябва да стане златисто. Прибавя се ситно нарязаният лук и се готви, докато той стане прозрачен. Прибавят се сметаната и бялото вино. Готви се, докато течността намалее наполовина, т.е. докато алкохолът се изпари. Прибавят се ситно нарязаните листенца от пресен босилек, солта и черният пипер. Разбърква се добре. Ястието се поднася топло.
Още по темата
Пилето се измива и слага в тенджера. Налива се 4 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон. Пилето се вари 30- 40 минути. Зеленчуците се почистват и измиват. Бобът...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп