Интересно и апетитно предложение за обяд или вечеря
Пилето се измива и слага в тенджера. Налива се 4 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон. Пилето се вари 30- 40 минути. Зеленчуците се почистват и измиват. Бобът се реже на три. Лукът се реже на дребно. Морковите и доматът се стържат. Взема се тиган. Налива се 1 с.л. олио. Поръсва се равномерно сол. Тиганът се слага на включен котлон. Когато загрее мазнината, се добавя лукът. Запържва се за 3 минути. После се слагат останалите зеленчуци без настъргания домат. Бъркат се с дървена лъжица. Запържват се за 5 минути. При готовност тиганът се оттегля. Взема се тава. На дъното се разпределят запържените зеленчуци. В тигана се налива доматения сок. Обира се мазнината. След това сока се полива върху запържените зеленчуци. Поръсва се равномерно червен пипер, захар. Слагат се скилидките чесън и 1 дафиново листо. Отгоре се поставя кипнатото пиле. Птицата се натрива с майорана. Добавят се 3 ч.ч. прецеден пилешки бульон. Ястието се пече 60- 70 минути на умерена фурна.