Пиле с прошуто и сирене
Сочно пиле за вечеря
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Копривата се измива. Празът се почиства. Скълцва се на дребно. След това копривата се къса на малки парченца. Взема се тиган. Наливат се 2- 3 с.л. олио. Съдът се поставя на включен котлон. Добавят се лукът и копривата. Запържват се за 10 минути. Съдът се оттегля. Добавя се натрошеното сирене. Поръсва се суха стрита мащерка. Плънката се обърква. Пилето се измива. Пълни се със запържените продукти. Зашива се. Натрива се със сол. Увива се в ленти прошуто. Слага се в гювеч. Полива се с една бира и половин чаена чаша опрясно мляко. Съдът се похлупва. Пилето се пече на умерена фурна, час и половина. Поднася се с гарнитура по желание.
Още по темата
Овкусете филето със сол, червен пипер, черен пипер и розмрин. Изстискайте половин грейпфрут и го намажете със сока. Сложете в тава и долейте чаша вода. Поръсете с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп