Бързи ястия с леща и ориз

Сгответе евтино и лесно по всяко време

Автор:Лакомник
Най-честата дилема на всяка домакиня е какво да сготви днес. Бърза справка по цените на рафтовете в различните градове показва, че бобът от основна родна храна започва да става все по-скъп! За сметка на това лещата и оризът са все още по-достъпни и съответно се предполага, че ще се намират по-често на трапезата ни.
Редуването на боб, леща и ориз е стара класика. Добре е, че с някои добавки се стига до по-голямо разнообразие като боб чорба, боб яхния, класиката боб с наденица или дори с кюфтенца. При лещата диапазонът е същият. Оризът е най-благодатен предвид на това, че позволява и включването на различни зеленчуци, както и на десерти.
Вижте точните и вкусни рецепти на lakomnik.bg за днес в „Още по темата”!
Още по темата

В тиган загрейте растителното масло и в него запържете лука за около 15 минути. След това прибавете чесъна и гответе за още около 1 минута. Прибавете към лука и чесъна...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп