Ризото със зеленчуци

Ризото със зеленчуци Лакомник
Ризото със зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

50 мл растително масло

1 зелен лук нарязан на дребно

1 тиквичка нарязана на кубчета

1 намачкана скилидка чесън

300 дългозърнест ориз

150 мл сухо бяло вино

сол на вкус

900 мл зеленчуков бульон

50 г грах

50 г настърган пармезан.

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

В тиган загрейте растителното масло и в него запържете лука за около 15 минути. След това прибавете чесъна и гответе за още около 1 минута. Прибавете към лука и чесъна виното и задушете за няколко минути, след това прибавете зеленчуковия бульон и гответе за около 15 минути. След това добавете тиквичката и оставете на котлона за още 4 минути.  Прибавете граха и ориза и оставете на среден огън до готовността на ризото. Ако е нужно прибавете вода. Поднася се залято със зехтин и отгоре посипано с пармезан или тофу за веганите.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц