Сгответе за нула време апетитно и здравословно
Морковите са едни от най-ценните зеленчуци. Съдържат провитамин А, витамин В1, В2, С, етерични масла, захари, соли, пантотенова киселина много други.
Трябва да се включват ежедневно в менюто, тъй като регулират целия процес на обмяната на веществата, подпомагат имунитета, предпазват от куп болести.
А най-хубавото за кулинарите е, че могат да се консумират сурови (като сок или настъргани в салата със зеле, ряпа, целина) и топлинно обработени и са подходящи за приготвяне на разнообразни ястия. Затова днес ви предлагаме да сготвите за вечеря бързи рецепти с моркови, с които продължавате тазседмичната ни тема за разтоварващо хранене преди празниците.
Пюре от моркови с бекон – 25 минути
Моркови със сирене – 30 минути
Ризото с моркови - 40 минути
Моркови в портокалов сос - 40 минути
Яхния с моркови и лук - 30 минути
Картофени палачинки с моркови - 30 минути
Зеленчукова запеканка с моркови и сирене - 40 минути