Яхния от моркови и лук

Яхния от моркови и лук Лакомник
Яхния от моркови и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг моркови

1 стрък праз

3 гл. лук

15 черни маслини

2 ск. чесън

100 мл бяло, сухо вино

50 мл зехтин

червен пипер

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Морковите, празът, лукът и чесънът се нарязват на резени (колелца). Слагат се да се задушават в зехтина и след няколко минути се добавя виното и 150 мл вода. Овкусява се с червен, черен пипер и сол и се оставя да къкри на тих огън докато зеленчуците поомекнат. Няколко минути преди ястието да стане готово се добавят и маслините.

Сервира се горещо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц