Ризото с моркови

Ризото с моркови Лакомник
Ризото с моркови
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.л. зехтин

1 глава лук, наситнена

2 моркова, нарязани на кубчета

225 г ориз

125 мл сухо бяло вино

400 мл зеленчуков бульон

225 мл сок от моркови

125 мл вода

черен пипер на вкус

4 с.л. настърган пармезан или соев кашкавал

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина в съд с незалепващо покритие. Сложете лука и задушете 5 минути или докато омекне. Прибавете морковите и гответе още 4 минути или докато станат крехки. Сипете ориза и разбъркайте, за да поеме сместа. Налейте виното при зеленчуците и гответе 2 минути или докато то се изпари наполовина, като периодично бъркате. Смесете бульона, сока от моркови и водата. Добавете постепенно с черпак течността към ориза, като разбърквате. Изчаквайте съдържанието на черпака да бъде изцяло поето от оризовата смес, преди да сипете следващия. Цялото време, необходимо за готвене, е около 20 минути. Свалете от котлона и тогава разбъркайте в ястието пармезана и черния пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц