Икономични ястия, които стават за нула време
Всички знаем колко диетично и полезно е пилешкото месо, като не броим разбира се тъпканите с химикали евтини бройлери, продавани в някои магазини у нас. Ако са отглеждани както трябва, пилетата са богата на протеини, бедна на мазнини и здравословна храна.
Малко хора обаче знаят, че много здравословни са и пилешките дробчета. Наситени са с огромни количества нужни за тялото нутриенти. Някои учени дори ги наричат „живото хапче за всичко“.
Дробчетата съдържат селен, цинк, витамините В2, В3, В6, В9, В12, фосфор и ред други полезни вещества. Изобилието от витамини в тях намалява риска от сърдечен удар, а диетолозите отчитат, че само 50 г пилешки дробчета осигуряват над 300 процента от дневните нужди от витамин В12 и 100 процента от В9.
Заради тези многобройни ползи, а и защото са сравнително евтини и се готвят бързо, днес за вечеря ви предлагаме да си приготвите пилешки дробчета и сме подбрали вкусни рецепти с тях. Добър апетит!
Сръбска мусака с дробчета и гъби
Макарони с пилешки дробчета и зеленчуци
Пилешки дробчета с пикантна паста