Сръбска мусака с дробчета и гъби
Приготвяне
70 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
На дъното на йенска тавичка с капак нареждаме шайбите лук, поръсваме със сол, черен пипер, чубрица. Отгоре редим пилешките дробчета, поръсваме с подправки отново, след това прибавяме морковите, нарязани на големи кубчета, гъбите на филийки, чушката на кубчета. Леко разбъркваме с дробчетата, захлупваме и печем в силна фурна. От зеленчуците се появява доста течност, затова веднага след нейното появяване, махаме капака и оставяме да се запече. След това редим кръговете домат, отгоре посоляваме и поръсваме с босилек. Печем до придобиването на загар на доматите. След това добавяме заливката и продължаваме да печем на 200 градуса до зачервяване.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп