Пилешко с дреболии по еврейски



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Месото и субпродуктите се измиват внимателно от кръвта, почистват се от ципите и се подсушават. Всички мръвки се нарязват на дребно. Лукът се почиства от люспите и също се нарязва. Тъй като воденичките и сърцата са по-жилави, те се задушават предварително в малко олио и чаша вода. Оставят се под капак, докато водата изкъкри.
Към тях се прибавят дробчетата и пилешкото месо. 5 минути по-късно – и пуешката шунка, а 10 минути след това – и лукът. При непрекъснато бъркане манджата се овкусява с червен пипер, сол на вкус и лъжичка захар. Готовият меурав йерушалми се пресипва в подходящ за сервиране съд и се поднася се веднага.
*Ястието се нарича още „Мешано по Йерусалимски” и се сервира най-често с гарнитура от ориз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп