Пилешко с дреболии по еврейски

Пилешко с дреболии по еврейски Лакомник
Пилешко с дреболии по еврейски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г пилешко филе

200 г пилешки дробчета

200 г пилешки воденички

200 г пилешки сърца

200 г пушено пуешко филе

2 големи глави кромид лук

червен пипер

сол на вкус

щипка захар

олио

Начин на приготвянe

Месото и субпродуктите се измиват внимателно от кръвта, почистват се от ципите и се подсушават. Всички мръвки се нарязват на дребно. Лукът се почиства от люспите и също се нарязва. Тъй като воденичките и сърцата са по-жилави, те се задушават предварително в малко олио и чаша вода. Оставят се под капак, докато водата изкъкри.

Към тях се прибавят дробчетата и пилешкото месо. 5 минути по-късно – и пуешката шунка, а 10 минути след това – и лукът. При непрекъснато бъркане манджата се овкусява с червен пипер, сол на вкус и лъжичка захар. Готовият меурав йерушалми се пресипва в подходящ за сервиране съд и се поднася се веднага.

 

*Ястието се нарича още „Мешано по Йерусалимски” и се сервира най-често с гарнитура от ориз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц