Пържени пилешки дробчета

Пържени пилешки дробчета Лакомник
Пържени пилешки дробчета
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пилешки дробчета

50 балсамов оцет

250 мл светла бира

3 яйчни белтъка

сол на вкус

лют червен пипер на вкус

1 с.л. олио

мазнина за пържене

1/ 2 ч.ч. брашно (или колкото поеме)

Начин на приготвянe

Почистете дробчетата и ги разделете на две. Залейте ги с вряла вода и оцет и оставете за 10 минути.

Разбийте белтъците с малко сол докато станат на пяна. Добавете олиото, бирата и разбъркайте. Добавете част от брашното и разбъркайте добре, за да няма бучки. Сместа трябва да достигне гъстотата на каша, така че добавяйте още брашно до достигане на тази гъстота. Добавете пипера и разбъркайте.

Загрейте мазнината за пържете на средно силен огън. Отцедете дробчетата и ги потопете в панировката, а после ги пускайте в горещата мазнина. Пържете около 3-4 минути общо от всички страни или до получаване на златисто-кафяв цвят.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц