Сладкиш с рикота и бадеми

Невероятен десерт за делник и празник


Приготвяне
70 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
В купа разбиваме яйцата със захарта, прибавяме сметаната и рикотата и отново разбъркваме с миксер. Постепенно добавяме пресятото брашно с бакпулвера, ванилията и олиото. Разбиваме всичко много добре. Прехвърляме във форма застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 180С за около 50 минути. Готовият сладкиш поръсваме с бадеми и пудра захар.
Още по темата

В купа пресяваме заедно брашното, канелата, содата и солта. Разбиваме с миксер олиото, захарта, яйцата и разтопеното масло. Постепенно добавяме сухите...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп