Турски сладкиш
Сочен и ароматен сладкиш за всеки ден и всеки повод
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
800 мл от млякото заедно със захарта и ванилиите се поставят на огъня, а останалите 200 мл се смесват в купа заедно с брашното, гриста и нишестето, и се объркват на хомогенна смес. След като млякото заври, в него на тънка струйка се добавя сместа с брашната и нишестето, и се вари като пудинг 10-тина минути. С маслото се намазва подходяща форма за печене и се поръсва равномерно с пудра захар. Върху захарта се излива горещият крем. Тавата се оставя на сгорещен котлон и се върти постоянно, за да карамелизира захарта. След като изстине, се поръсва равномерно с канелата и се навива на руло.
Още по темата
Един от жълтъците се отделя за намазване. Всички продукти се смесват и се меси меко тесто. Оставя се да втаса и след това късаме топки колкото орех и слагаме плънка от...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп