Сладкиш с извара и шоколад

Уникален, бърз и икономичен десерт за всякакви поводи


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Бисквитите се смилат и се размесват с разтопено масло, захар и канела. С получената смес се покрива предварително намасленото дъно на форма за торта. В купа се размесват извара, кисело мляко, захар, кафе и разбитите яйца. Шоколадът се разтопява с 2 с.л. сметана и се прибавя в купата със сместа. Добавят се ванилия и сол. Сметаната се разбива и също се поставя в купата. Смесват се добре. Пълнежът се разпределя върху блата. Кейкът се пече 40-45 минути в предварително загрята фурна при температура 180С. Сервира се добре охладен.
Още по темата

Разбъркваме изварата много добре да стане кремообразна и да няма бучки. Към нея прибавяме захарта. Разбиваме добре яйцата и бавно ги добавяме към изварената...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп