Японски сладкиш с крема сирене

Японски сладкиш с крема сирене Лакомник

Невероятно вкусен и пухкав сладкиш, който се приготвя лесно

Японски сладкиш с крема сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 яйца
150 г бял шоколад
200 г крема сирене

Начин на приготвянe

Разтопете шоколада в голяма съд на водна баня. Добавете крема сиренето и разбийте добре. Оставете сместа да се охлади и добавете разбитите жълтъци. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете на части към сместа с шоколада като разбърквате внимателно. Покрийте форма за печене с намазнена хартия за печене, след което прехвърлете сместа вътре. Сложете формата в по-голяма тава с вряща вода и печете на 170С 15 минути, след което още 15 минути на 160С. Когато сладкишът е готов, изключете фурната и го оставете още 15 минути. 

Още по темата
Още по темата
Японски сладкиш
За тестото разбийте яйцата със захарта хубаво, до кремообразна смес, добавете течните съставки, а накрая и сухите, разбивайки с миксер на най-слабата...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц