Сиропиран шоколадов кекс с ядки

Невероятно вкусен и сочен сладкиш


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
В съд с двойно дъно разтопете на водна баня маслото и шоколада. С миксер разбийте добре яйцата и захарта, добавете брашното, счуканите бадеми, млякото и бакпулвера. Разбъркайте и добавете разтопения шоколад и орехите накрая. Изсипете сместа в намазнена тава и печете на 180С около 30 минути. Оставете сладкиша да изстине напълно. През това време сварете на силен огън водата и захар за около 5 минути, добавете кафето и с топлия сироп залейте сладкиша. Преди сервиране оставете сладкиша в хладилник за около 2 часа, за да може да попие хубаво сиропа. Поръсете с орехи по желание.
Още по темата

Разбиваме маслото с 200 г захар и прибавяме жълтъците един по един. Разбъркваме сместа, докато побелее. Слагаме в нея смелните орехи, брашното, бакпулвера и канелата....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп