Свинско с ориз и ананас

Вкусно и екзотично предложение от индийската кухня


Начин на приготвянe
Оризът се сварява. Месото, нарязано на кубчета, се пържи в олио, добавят се кориандърът, карамфилът и ситно нарязаният лук и се пържи около 10 минути с непрекъснато разбъркване. След това се добавя 1/3 ч.ч. вода и се задушава до омекване. Предварително свареният ориз се смесва с половината парченца ананас. Месото и сосът се изсипват в тавичка, отгоре се изсипва оризът, поръсва се с канелата и кардамона. Останалите парченца ананас се смесват с ананасовия сок, захарта и леко се карамелизират. Сместа се изсипва върху ориза. Ястието се запича за около 10 минути.
Още по темата

Нчукайте добре пържолите, посолете ги, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в загрятото олио до зачервяване и от двете страни. Извадете месото от огъня и оставете на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп