Свинско с лук и магданоз

Ароматен специалитет от крехки мръвки


Приготвяне
70 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нчукайте добре пържолите, посолете ги, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в загрятото олио до зачервяване и от двете страни. Извадете месото от огъня и оставете на топло. Лука и чесъна почистете и нарежете на дребно, след което запържете в олиото, в което сте пържили пържолите. Добавете нарязания магданоз и смлян черен пипер. Върнете пържолите в съда и долейте малко вода, колкото да ги покрие. Похлупете и оставете месото да къкри под капак, докато омекне напълно. Сервирайте пържолите поръсени с магданоз и с гарнитура по желание.
Още по темата

Пилето се нарязва на порции. Картофите се режат на кръгове, гъбите и останалите продукти се редят на пластове, като между тях се ръси от подправките. Наливаме...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп