Свинско с лук и магданоз

Свинско с лук и магданоз Лакомник

Ароматен специалитет от крехки мръвки

Свинско с лук и магданоз
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 свински (телешки) пържоли

брашно

сол

черен пипер

4 глави лук

4-5 скилидки чесън

магданоз

Начин на приготвянe

Нчукайте добре пържолите, посолете ги, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в загрятото олио до зачервяване и от двете страни. Извадете месото от огъня и оставете на топло. Лука и чесъна почистете и нарежете на дребно, след което запържете в олиото, в което сте пържили пържолите. Добавете нарязания магданоз и смлян черен пипер. Върнете пържолите в съда и долейте малко вода, колкото да ги покрие. Похлупете и оставете месото да къкри под капак, докато омекне напълно. Сервирайте пържолите поръсени с магданоз и с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пиле по ловджийски
Пилето се нарязва на порции. Картофите се режат на кръгове, гъбите и останалите продукти се редят  на пластове, като между тях се ръси от подправките. Наливаме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц