Ризото с цвекло

Ризото с цвекло Лакомник
Ризото с цвекло
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2-3 малки глави цвекло

2 с.л. зехтин

1 глава лук

1 морков

200 г ориз

1 дафинов лист

2 с.л. червено вино

750 мл зеленчуков бульон

2 с.л. масло

50 г настърган пармезан или соев кашкавал

копър на вкус

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете почистеното цвекло в йена, поръсете с малко зехтин, залейте с 60 мл вода, покрийте с фолио и запечете за час. Оставете да се охлади и пасирайте. Загрейте останалия зехтин, прибавете наситнения лук, чесън и настърган морков. Гответе при периодично бъркане за 5 минути, прибавете ориза, дафиновия лис и разбъркайте. Залейте с виното и гответе за около 5-7 минути. Добавете постепенно бульона, като всеки път изчаквате да се поеме от ориза. Гответе около 15 минути, до омекване на ориза и разбъркайте. Прибавете маслото, сиренето и магданоза. Подправете на вкус, разбъркайте, добавете дафиновия лист и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Ризото с диви гъби и градински чай
На слаб огън сложете бульона в тенджера. В тиган загрейте зехтин и сложете половината от маслото, прибавете чесъна, лука и запържете за 3 минути. След това прибавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц