Пилешка мусака

Пилешка мусака Лакомник

Нов невероятен вкус на любимата рецепта

Пилешка мусака
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500-600 г пилешки гърди

1 глава лук

200 г гъби

5-6 средно големи картофи

1/4 глава целина

2-3 скилидки чесън

2 домата

1 морков

олио

масло

150 г кашкавал

1 лимон

2 яйца

1/2 ч.ч. прясно мляко

сол

черен пипер

галета

Начин на приготвянe

Бялото месо се начуква се леко, осолява се със сол, черен пипер и се напръсква с лимонов сок. Оставя се да престои 1 час. Месото от пилето се смила заедно с морковите, целината и лука. В половината от мазнината се задушават смляното със зеленчуци месо, нарязаните гъби, домати, чесън, сол, черен пипер  и се заливат 2-3 с.л. Бульон. Обелените картофи се нарязват на кубчета, осоляват се, поливат се с останалото олио и половината от тях се изсипват в намазнена тавичка. Върху тях се слага задушената месно-зеленчукова смес и нарязаното на парчета бяло месо. Отгоре се слагат останалите картофи, заливат се с разтопеното масло и ястието се пече в силна фурна 20 мин. Залива се с разбитите в млякото яйца, сол, настъргана кора от лимона и се пече още 10-15 мин. Мусаката се поднася поръсена с настърган кашкавал.

Още по темата
Още по темата
Гръцка мусака
Сварете пилешкото филе в подсолена вода, извадете го, отцедете и го нарежете на кубчета.Сварете и картофите и щом изстинат, ги нарежете и разбъркайте със сол, олио и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц