Мусака със сирене и картофи

Бързо и апетитно предложение за всеки ден


Начин на приготвянe
Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се, докато са топли, и като изстинат се нарязват. Нареждат се в намазана с масло тава, като между редовете се слага натрошено сирене и се поръсва млян черен пипер и сол на вкус. Най-отгоре ястието трябва да завърши с ред от картофи, без сирене и черен пипер. Поръсва се с олио и се запича леко във фурна. Десетина минути преди да стане готово, се полива със сос от леко запърженото брашно в маслото, млякото и разбитите яйца. Допича се във фурна до леко зачервяване. Настъргва се кашкавала и се връща със фурната за още 5 минути.
Още по темата

Ситно нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се каймата и се пържи, докато стане на трохи. Морковите, нарязани на кубчета, се прибавят към каймата и се подправят...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп