Гръцка мусака

Гръцка мусака Лакомник

Различно и много вкусно предложение за любимата мусака

Гръцка мусака
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 кг картофи

500 г пилешко филе

100 г ориз

200 г грах

1 глава кромид

2 чушки

2 моркова

200-300 г кашкавал

сол 

черен пипер

магданоз

олио



Начин на приготвянe

Сварете пилешкото филе в подсолена вода, извадете го, отцедете и го нарежете на кубчета.

Сварете и картофите и щом изстинат, ги нарежете и разбъркайте със сол, олио и наситнените магданоз и кромид. Задушете в малко олио всички останали зеленчуци и добавете ориза. Щом той омекне, свалете съда от огъня. В средата на кръгла тава поставете купчинка от пилешкото филе. Около нея подредете картофите и ориза. Прецедете бульона от пилешкото филе, залейте продуктите, колкото леко да се покрият с течността и сложете тавата във фурната. Запечете ястието при температура 200 градуса за около 30 минути. Извадете го, поръсете обилно с настъргания кашкавал и отново запечете за кратко, докато кашкавалът се зачерви приятно. 

Още по темата
Още по темата
Мусака от грах
Почистеният, измит и ситно нарязан лук се задушава в олиото до омекване. Прибавят се дребно нарязаните домати и се задушават десетина минути. Прибавя се изчистеният и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц