Панирани пилешки гърди

Панирани пилешки гърди Лакомник

Бързи и вкусни панирани пържоли за всеки вкус

Панирани пилешки гърди
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки гърди

4 с.л. галета

2 с.л. царевично брашно

2 с.л. настърган кашкавал

настъргана лимонова кора

магданоз 

черен пипер

1 яйце

1 с.л. прясно мляко

2 с.л. сусам

олио

Начин на приготвянe

Разделете пилешките гърди през средата. След това с остър нож ги разрежете на две. Начукайте ги леко с дървен чук и отупайте с черен пипер на вкус. Пристъпете към подготвяне на панировката, като смесите галетата с нарязания на ситно магданоз, настъргания кашкавал и сусама. Оваляйте месото в царевичното брашно, после потопете в разбитото яйце, смесено с прясното мляко, а накрая ги отупайте и в пикантната панировка. Запържете ги в сгорещено олио от двете страни до златисто и сервирайте. За още по-завладяващ вкус поднесете с млечен или соев сос или със салата по желание.

Още по темата
Още по темата
Панирани пилешки пържоли с пармезан
В широка купа смесете зехтина и стрития чесън. В друга купа комбинирайте сухите съставки. Потопете пържолите най-напред в зехтина, а след това го оваляйте добре в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц