Миди по френски
Невероятно вкусно предложение за бърз обяд или вечеря
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Зехтина се загрява в голям съд. Добавят се лука и чесъна и се задушават докато омекнат. Добавят се мидите, виното, сметаната, маслото и магданоза. Подправя се с повечко сол. Разбърква се хубаво, покрива се с капак и се вари, докато мидите се отворят, около 10 до 15 минути. Сервира се с хрупкав хляб за топене в соса.
Още по темата
Мидите се почистват и измиват добре, попарват се във вряща вода и се изваждат от черупките. Мидените ядки се измиват добре и се оставят в прецедената през гъсто сито...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп